Excursii catehetice organizate de Protopopiatul Slobozia

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor și prin grija Părintelui Stareț Rafail Mâț și a Părintelui Protopop Cristian Ștefan Munteanu, Protopopiatul Slobozia în parteneriat cu Școala Gimnazială Bucu, Școala Gimnazială nr. 5 Slobozia și Primăria Bucu a organizat în perioada 24-25 august 2015 două excursii catehetice pentru 16 beneficiari ai Biroului de Asistență Socială al Protopopiatului Slobozia.

Astfel, copiii însoțiți de asistentul social al Protopopiatului și două cadre didactice au vizitat mănăstirile: Radu Negru, Coslogeni și Libertatea din județul Călărași. Beneficiarii au cunoscut, prin vizitarea și prin discuțiile cu viețuitorii acestor locașuri, viața și activitatea dintr-o mănăstire, s-au închinat la Sfintele Moaște și s-au rugat la Sfinții ocrotitori. De asemenea, au servit masa în trapeza Mănăstirii Coslogeni și s-au bucurat de darurile oferite cu multă dragoste de măicuțele de la Mănăstirea Libertatea.

Excursia a continuat cu vizitarea Grădinii Zoologice și a parcului din municipiul Călărași, pentru mulți dintre copii aceasta fiind o premieră.

A doua excursie a fost organizată în stațiunea Amara. La biserica cu hramul „Schimbarea la față”, copiii s-au întâlnit cu preoții Matache Clementin și Ciobanu Mădălin de la Parohia Amara II, Protopopiatul Slobozia, care i-au îndemnat să meargă la biserică, să sporească în rugăciune și să-L cheme întotdeauna pe Dumnezeu în ajutor. După cuvântul catehetic, a fost prezentat un mini-recital susținut de tinerii din Grupul de cateheză al Parohiei.

Copiii au servit masa la Complexul hotelier Parc din Amara, după care au petrecut după-amiaza la plaja și piscina acestuia.

Aceste activități fac parte din proiectul „Clubul de vacanță” organizat de Protopopiatul Slobozia pentru a oferi copiilor fără posibilități materiale, șansa de a participa la activități educative, recreative, de socializare și petrecere a timpului liber.

Impresiile ne demonstrează că proiectul și-a atins scopul:

„În cele două zile am învățat lucruri bune și am petrecut momente frumoase”, mărturisește Bianca;

„Excursiile mi-au plăcut extrem de mult”, spune Georgiana;

„Au fost două zile minunate”, relatează Andreea;

„În aceste zile mi-am făcut prieteni noi, am vizitat locuri pe care nu le știam și m-am apropiat mai mult de Dumnezeu”, mărturisește Mădălina;

„Mi-aș dori să se mai repete, mi-a plăcut foarte mult”, spune Florin.

A consemnat Anastasia Pătrașcu, asistent social, Protopopiatul Slobozia

Related Posts

Sari la conținut