Şedinţa administrativă lunară cu preoţii din Protopopiatul Slobozia

Cu binecuvântarea Preasfinţitului Părinte Vincenţiu Episcopul Sloboziei şi Călăraşilor, luni, 02 noiembrie 2015, a avut loc, şedinţa administrativă lunară a preoţilor din Protopopiatul Slobozia.

Din partea Centrului Eparhial, a participat ca reprezentant părintele Neacşu Marcel Mihail consilier audit, care, după rostirea rugăciunii a deschis ședința transmițând binecuvântarea Preasfinției Sale preoților prezenți.

Părintele Petre Emilian de la parohia Amara I, a susţinut referatul cu tema: „Asistența socială abordată ca mijloc pastoral în societatea contemporană”.

Părintele Protopop a comunicat temeiurile primite de la Centrul Eparhial în luna precedentă, privind sectoarele: administrativ, cultural, economic și social-filantropic.

De asemenea au fost aduse la cunoştinţă evenimentele lunii noiembrie, respectiv procesiunea cu icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului de la mănăstirea Horaița, ce va fi adusă spre închinare, în Slobozia, în data de 5 noiembrie şi conferinţa semestrială de toamnă, a preoţilor Ialomiţeni, ce va avea loc în ziua de 12 noiembrie, la Slobozia.

Părintele consilier Neacșu Marcel Mihail a adus lămuriri privind activitatea economică la unităţile de cult.

În aceeași zi a avut loc la sediul Protopopiatului Slobozia şedinţa administrativă cu personalul auxiliar (cântăreţi bisericeşti şi îngrijitori) din fiecare parohie.

Întâlnirea a fost prezidată de Preacucernicul părinte Cristian Ștefan Munteanu, Protopop al Protopopiatului Slobozia, care a reamintit celor prezenţi sarcinile şi atribuţiile din fişa postului, în concordanţă cu Statutul pentru organizarea şi funcţionarea Bisericii Ortodoxe Române.

De asemenea, s-a discutat despre procesiunea cu icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului de la mănăstirea Horaița. La finalul şedinţei, părintele Protopop a discutat cu participanţii despre rezolvarea diverselor situaţii sau probleme întâlnite la nivel de parohie, în activitatea cotidiană.

A consemnat părintele Laurențiu Cioranu, secretarul Protopopiatului Slobozia.

Related Posts

Sari la conținut