Ședința administrativă lunară a preoților din Protopopiatul Slobozia

Marți, 9 februarie 2016, a avut loc ședința administrativă lunară a preoților din Protopopiatul Slobozia. Din partea Centrului Eparhial a participat la această întâlnire părintele Alexandru Tănase, inspector eparhial care, a transmis preoților prezenți binecuvântarea Preasfințitului Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor.

Părintele Popa Laurențiu de la parohia Gura Văii a susținut referatul „Educația în Sfânta Scriptură: principii și modele”.

Preacucernicul părinte Protopop Ionuț Butu a prezentat hotărârile Permanenței Consiliului Eparhial aducând lămuriri pentru fiecare adresă în parte.

În cadru ședinței a fost promovat concursul național „Icoana Ortodoxă Lumina Credinței”, adresat pictorilor iconari adulți.

Părintele Alexandru Tănase, a punctat aspectele legate de activitatea sacramentală a preoților, prin răspunsurile oferite la întrebările adresate de preoți.

Din partea IGSU Ialomița domnul colonel Nicolae Fița a prezentat celor prezenți noile reglementări privind securitatea la incendiu ce trebuie respectate în obiectivele cu afluență de public numeros.

De asemenea domnul Silviu Naneș a făcut instructajul periodic privind siguranța și securitatea muncii pentru personalul angajat la parohii.

În aceeași zi a avut loc ședința cu personalul neclerical. Părintele Protopop Ionuț Butu a prezentat cântăreților și îngrijitorilor, îndatoririle acestora, totodată fiind purtată o discuție liberă pe tema problemelor și nevoilor din parohii.

Related Posts

Sari la conținut