Ședința administrativă lunară din Protopopiatul Slobozia

Marți, 12 aprilie 2016, a avut loc ședința administrativă lunară a preoților din Protopopiatul Slobozia. Din partea Centrului Eparhial a participat la această întâlnire părintele Consilier Cultural Manuel Rusu, care a transmis preoților prezenți binecuvântarea Preasfințitului Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor.

Părintele Hertz Daniel de la parohia Bucu a susținut referatul „Pastorația tinerilor – o provocare a misiunii Bisericii din zilele noastre”.

Preacucernicul părinte Protopop Ionuț Butu a prezentat hotărârile Permanenței Consiliului Eparhial aducând lămuriri pentru fiecare adresă în parte.

Părintele consilier Manuel Rusu, a punctat aspectele legate de activitatea culturală de la parohii, prin răspunsurile oferite la întrebările adresate de preoți.

În aceeași zi a avut loc ședința cu personalul neclerical (cântăreţi bisericeşti şi îngrijitori) din fiecare parohie.

Întâlnirea a fost prezidată de Preacucernicul părinte Ionuț Butu, Protopop al Protopopiatului Slobozia, care a reamintit celor prezenţi sarcinile şi atribuţiile din fişa postului, în concordanţă cu Statutul pentru organizarea şi funcţionarea Bisericii Ortodoxe Române, cu Regulamentul intern al Episcopiei Sloboziei şi Călăraşilor şi cu legile Statului Român.

Părintele Protopop Ionuț Butu a discutat cu participanţii despre rezolvarea diverselor situaţii sau probleme întâlnite la nivel de parohie, în activitatea cotidiană.

A consemnat părintele Laurențiu Cioranu, Secretarul Protopopiatului Slobozia.

Related Posts

Sari la conținut