Vineri, 13 mai 2016, în cadrul „Săptămânii Naționale a Voluntariatului” și în contextul „Anului Omagial al educației religioase a tineretului creștin ortodox”, Protopopiatul Slobozia a organizat ediția a-III-a a proiectului social „Micii voluntari” cu participarea unui număr de 16 tineri de la Școala Gimnazială „Sfântul Nicolae” din localitatea Bucu însoțiți de doamna profesor Matei Daniela.

Elevii au fost întâmpinați la sediul protopopiatului de către părintele secretar Cioranu Laurențiu, de asistentul social, precum și de patru familii, beneficiare ale Biroului de Asistență Socială.

În deschidere, părintele secretar a transmis tinerilor un mesaj de bun venit, felicitându-i pentru inițiativă și încurajându-i să înmulțească fapta bună săvârșită.

Prezent la activitate, părintele Pătrașcu Constantin, director al Seminarului Teologic „Sfântul Ioan Gură de Aur” a vorbit elevilor despre dragostea față de semeni, manifestată prin milostenie, atenție, preocupare și dăruire. De asemenea, a invitat grupul să viziteze sediul Seminarului, ținând cont de faptul că mulți dintre ei au participat și au obținut locuri fruntașe la Olimpiada județeană de Religie organizată în anul curent.

Întâlnirea a continuat cu prezentarea doamnei Pătrașcu Anastasia, asistent social în cadrul Protopopiatului Slobozia, care a discutat cu tinerii despre valoarea voluntariatului, ce înseamnă să fii voluntar, care sunt avantajele voluntariatului, enumerând o parte din proiectele sociale desfășurate de Biroul de Asistență Socială cu implicarea și dăruirea voluntarilor.

Elevii au organizat la nivelul clasei o colectă de îmbrăcăminte, încălțăminte și jucării, pe care le-au oferit celor patru familii cu mulți copii, beneficiare ale Protopopiatului Slobozia.

Tinerii au fost răsplătiți prin oferirea de diplome, cărți religioase, dulciuri și răcoritoare.

„Excursia în municipiu”, așa cum au considerat-o cei 16 elevi, a continuat cu vizitarea Mănăstirii „Sfinții Voievozi”. Voluntarii au fost întâmpinați de părintele Sava, care le-a prezentat Sfântul locaș, oferind detalii cu privire la arhitectură, pictură, hram, Sfintele Moaște, precum și la Icoana Făcătoare de Minuni a Maicii Domnului de la Mănăstirea Vorona care a fost prezentă în Mănăstire cu ocazia celui de-al doilea hram. Tinerii au fost binecuvântați și unși cu Sfântul Mir.

„Micii voluntari”, coordonați de doamna profesor de religie Matei Daniela, au promis că vor păstra în suflet îndemnul Sfântului Ioan Gură de Aur „Dați lucruri pieritoare și veți primi fericirea veșnică. Miluiți pe cel sărac și chiar dacă veți tăcea la Judecată, o mie de guri vă vor lua apărarea”.

A consemnat Anastasia Pătrașcu, asistent social Protopopiatul Slobozia

Related Posts

Sari la conținut