Rolul familiei creștine în formarea copiilor și tinerilor

Miercuri, 3 august 2016, la sediul Protopopiatului Slobozia, a avut loc prima activitate din cadrul proiectului educațional „Clubul de vară”.

Cei 32 de beneficiari ai Biroului de Asistență Socială, copii care provin din familii aflate în dificultate, însoțiți de părinți și de doamnele Matei Daniela, profesor de religie și Damian Fănica, profesor pentru învățământ primar, au participat la întâlnirea cu tema: „Rolul familiei creștine în formarea copiilor și tinerilor”.

Grupul de copii și tineri a fost primit cu bucurie de părintele protopop Butu Ionuț și de asistentul social Pătrașcu Anastasia.

După ce a fost rostită rugăciunea „Tatăl nostru”, părintele protopop a vorbit despre instituția familiei creștine ca fiind cel mai potrivit mediu social pentru formarea personalității.

La activitate a fost invitată și doamna Bojoga Angela, psiholog, consilier școlar și voluntar al Protopopiatului Slobozia, care a abordat într-un dialog interactiv cu copiii, tinerii și părinții acestora următoarele aspecte: componența familiei, arborele genealogic, responsabilitățile membrilor familiei, valorile socio-morale însușite în cadrul familiei, etc.

Participanții au fost interesați să cunoască mai bine scopul familiei creștine, precum și modul în care pot gestiona un conflict apărut în familie, în relația cu părinții sau cu frații și surorile.

La finalul activității, atât tinerii cât și părinții au transmis un feed-back pozitiv și au servit dulciuri și răcoritoare.

A consemnat Anastasia Pătrașcu, asistent social, Protopopiatul Slobozia.

Related Posts

Sari la conținut