Festivitatea de deschidere a noului an școlar 2016-2017 la Liceul de Arte „Ionel Perlea”

Un început promițător aduce cu sine motivația, perseverența, optimismul de care orice elev are nevoie pentru a porni cu încredere în noul an școlar. Dimineața zilei de 12 septembrie a marcat o viitoare etapă în educația tinerilor din toate instituțiile de învățământ, în cadrul Liceului de Arte “Ionel Perlea” desfășurându-se festivitatea de deschidere.

Privind din perspectiva unei absolvente a liceului, recunosc faptul că am retrăit emoția, entuziasmul începutului de an școlar alături de ceilalți elevi, luând parte la slujba de Te-Deum săvârșită de părintele Matache Clementin, profesor de religie în această instituție de învățământ, părintele Cioranu Laurențiu, părintele Nedelcu Nicolae și părintele Chiriță Valentin. Aceasta poate fi considerată o rugăciune comună, un prilej de dobândire a înțelepciunii și de luminare a minții. În plus, stropirea cu apa sfințită aduce mărturia lucrării dumnezeiști. Slujba de sfințire a devenit un aspect esențial pentru începutul fiecărui an școlar, întrucât oferă elevilor certitudinea că evoluția intelectuală se află în strânsă legătură cu cea spirituală. Liceul de Arte „Ionel Perlea” încurajează religiozitatea, educă tinerii în spirit moral, civic, aceștia devenind produse ale societății în care trăiesc.

Prima zi a anului școalar a reunit într-un număr considerabil elevi ai claselor I-XII nerăbdători, emoționați pentru examenele viitoare, dar și studenți nostalgici, aflați în curtea școlii pentru a-și împărtăși experiența celorlalți, pentru a-i conștientiza cu privire la provocările ce vor urma și nu în ultimul rând pentru a revedea profesorii sau sălile de clasă. Festivitatea de deschidere a condus, încă o dată, tinerii spre reușită, spre un an plin de oportunități și provocări, spre încheierea unei promoții și începutul alteia.

A consemnat Călin Mădălina Andreea – Membră a grupului de cateheză „Biserica Albastră” și fostă elevă a Liceului de Arte „Ionel Perlea”.

Related Posts

Sari la conținut