Început de An Școlar la parohia Doja

Ziua de 12 Septembrie 2016, începutul anului școlar 2016 – 2017 în România, a fost marcată într-un mod festiv și în Parohia Gheorghe Doja, prin săvârșirea slujbei de mulțumire Te – Deum – la Școala Generală din localitate.

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor și la invitația Directorului Școlii Gimnaziale, domnul Ionel Sandu, preacucernicii preoți Cătălin Ciobia și Bălan Ioan s-au rugat alături de elevi, părinți și Profesori pentru sănătatea sufletească și trupească, pentru deschiderea minții și inimii copiilor spre cunoștințele cele folositoare, ca să fie de folos Bisericii și țării, bucurie părinților.

Momentele principale ale slujbei au constat în citirea Pildei Semănătorului din Sfânta Evanghelie de la Matei (capitolul XIII), Ectenia întreită cu cererile speciale și rugăciunea pentru școlari, polihroniul pentru Chiriarh, autorități centrale și locale, profesori și copii. Răspunsurile stranei au fost asigurate de tinerii teologi Arpășanu Ionel și Badea Alin.

Domnul Director a mulțumit slujitorilor Bisericii, a prezentat Corpul Profesoral și îmbunătățirile operate la nivelul infrastructurii Școlii, apoi a dat cuvântul Domnului Mihai Ion, Primarul localității.

La final, părintele Paroh Cătălin Ciobia a binecuvântat cu apă sfințită pe cei prezenți și clasele în care vor învăța elevii din Comuna Gheorghe Doja.

Related Posts

Sari la conținut