Ședința administrativă lunară a preoților din Protopopiatul Slobozia

Marți, 11 octombrie 2016, a avut loc ședința administrativă lunară a preoților din Protopopiatul Slobozia. Din partea Centrului Eparhial a participat la această întâlnire părintele Alexandru Tănase, Inspector Eparhial care, a transmis preoților prezenți binecuvântarea Preasfințitului Părinte Vincențiu Episcopul Sloboziei și Călărașilor.

Părintele Florin Dumitru de la parohia Reviga a susținut referatul „Începuturile Școlii românești și rolul Bisericii în aceste începuturi”.

Preacucernicul părinte Protopop Ionuț Butu a prezentat hotărârile Permanenței Consiliului Eparhial aducând lămuriri pentru fiecare adresă în parte.

Părintele Alexandru Tănase, a punctat aspectele legate de activitatea sacramentală a preoților, prin răspunsurile oferite la întrebările adresate de preoți.

În cadru ședinței a fost promovată oferta educațională a Seminarului Teologic „Sfântul Ioan Gură de Aur” din Slobozia și concursul interjudețean de creație plastică „Anul omagial al educației religioase a tineretului creștin ortodox”, adresat copiilor.

A consemnat părintele Laurențiu Cioranu, secretarul Protopopiatului Slobozia.

Related Posts

Sari la conținut