Sfântul Mare Mucenic Dimitrie în mijlocul copiilor

În parteneriat cu Grădiniţa cu Program Prelungit nr. 2 din municipiu, Protopopiatul Slobozia a desfăşurat luni, 24 octombrie 2016, acţiunea: „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie în mijlocul copiilor”.

Părintele Protopop Butu Ionuț și Preotul Costache Ion de la Parohia Misleanu au vorbit celor 45 de preşcolari despre viaţa Sfântului Dimitrie, despre faptele sale bune, ascultarea sa necontenită faţă de Dumnezeu şi faţă de Maica Domnului.

De asemenea, preoții au îndemnat pe micii creştini să urmeze exemplul Sfântului Dimitrie mergând la Biserică, ajutându-i pe cei aflați în nevoie, ascultându-și părinţii şi dascălii.

Copiii au fost receptivi și au promis că vor fi din ce în ce mai cuminți pentru ca preoții să-i mai viziteze, manifestându-și dorința de a participa la Sfânta Liturghie. Toți cei prezenți au primit binecuvântări din partea preoților, fiind miruiți, iar din partea Protopopiatului Slobozia câte o iconiță.

Activitatea face parte din cadrul parteneriatului „Lăsați copiii să vină la Mine!” dintre Protopopiatul Slobozia și Grădinița cu Program Prelungit nr. 2 Slobozia.

A consemnat Anastasia Pătrașcu, asistent social Protopopiatul Slobozia.

Related Posts

Sari la conținut