E vremea colindelor!, Concert cu sala plină

În preajma Crăciunului, păstrând tradiția străbună, în data de 14 decembrie 2016, Protopopiatul Slobozia a organizat cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, ediția a VI-a a festivalului de colinde „E vremea colindelor”. Spectacolul a avut loc la Casa de Cultură Municipală din Slobozia.

Evenimentul a fost deschis de Corala „Sfântul Mina” a Protopopiatului Slobozia, dirijor preot Cătălin Stanciu, care a bucurat publicul, ca de fiecare dată, cu colinde alese. Apoi, părintele protopop Butu Ionuț a transmis tuturor binecuvântarea Preasfințitului Părinte Vincențiu.

Grupurile corale care au luminat sufletele celor prezenți în număr mare au fost: Grupul vocal „Sunetul muzicii” de la Grădinița Piticot din Slobozia, îndrumători doamna Emilia Ionescu și domnul Sebastian Tudora; grupul de colindători „Speranța”, de Parohia Cuza Vodă, îndrumători doamna Ecaterina Stroe și părintele Dumitru Drăghici; Grupul „Magical Stars” de la Școala Gimnazială „Sfântul Andrei” Slobozia, îndrumători doamna Corina Vasile și doamna Emilia Arpășanu; Parohia Ciulnița, îndrumători părintele Gheorghe Felician Lungu și domnul Marian Dumitru; Parohia Amara II, îndrumător preot Clementin Matache; Formația „Teens Band” de la Liceul de Arte „Ionel Perlea” Slobozia, îndrumător domnul Valentin Vardianu; Parohia Slobozia Nouă I, îndrumători doamna Gabriela Tănase și doamna Fănica Damian; Ansamblul Coral „Nihil sine Deo”, Parohia Dăieni, Episcopia Tulcii, îndrumător preot Alexandru Balaban și Parohia Amara I, îndrumători preot Cristi Gavrilă și preot Emilian Petre.

Voluntarii Biroului de Asistență Socială au oferit celor 250 de colindători pachete cu dulciuri și răcoritoare, iar îndrumătorilor diplome și coșulețe împodobite cu crengi de brad, globuri și lumânări.

În aplauzele spectatorilor, doamna Matei Daniela a încheiat prezentarea concertului cu cuvintele: „Frumusețea iernii cu dulcele ecou al colindelor și cu imaginea celor dragi în suflet să ne aducă împlinire, iubire și fericire. La mulți ani!”.

A consemnat Anastasia Pătrașcu, asistent social, Protopopiatul Slobozia.

Related Posts

Sari la conținut