Activităţi desfăşurate la Penitenciarul Slobozia în cadrul proiectului de Crăciun 2016

În contextul apropierii Marelui Praznic al Naşterii Domnului, în data de 19 decembrie 2016, Penitenciarul Slobozia a organizat un pelerinaj la Catedrala Episcopală „Înălţarea Domnului”.

Acţiunea a avut ca scop exersarea de către persoanele private de libertate, în afara spaţiului carceral, a unor conduite care să faciliteze dezvoltarea personală şi reintegrarea socială. Vizita la catedrală a avut ca obiectiv, printre altele, şi participarea la Concertul de colinde „Hristos se naşte! Slăviţi-L!”, concert organizat de Episcopia Sloboziei şi Călăraşilor, aflat la a noua ediţie. Manifestarea cultural-artistică a fost receptată cu deplin interes de cele 11 persoane private de libertate participante la acest eveniment. Aceştia au manifestat receptivitate pe întreaga durată a pelerinajului, iar în incinta catedralei au înţeles utilitatea acestui obiectiv de cult, cinstindu-l cu respectul cuvenit, au redus diferenţele dintre viaţa de detenţie şi lumea exterioară şi şi-au dezvoltat gradul de cultură generală.

În ziua de marţi, 20 decembrie, s-a organizat în Penitenciarul Slobozia „Serbarea de Crăciun”. Astfel, mai mulți elevi, aparţinând grupului de cateheză „Biserica albastră” al Parohiei Amara II, din cadrul Protopopiatului Slobozia, coordonat de Părintele Clementin Matache, a susţinut un concert de colinde şi cântări bisericeşti; un grup de deţinuţi, constituind „Corul Bisericii”, coordonat de Părintele Gabriel Vasile, a interpretat un buchet de colinde tradiţionale. Manifestarea a continuat cu o piesă de teatru religios „Al patrulea Mag”, pusă în scenă de un grup de 10 deţinuţi, în colaborare cu reprezentanţi ai Parohiei Romano – Catolice Slobozia. La activitate au participat invitaţi din partea Episcopiei Sloboziei şi Călăraşilor, Protopopiatului Slobozia, Parohiei Romano-Catolice şi Liceului de Arte „Ionel Perlea”.

A consemnat părintele Capelan Gabriel VASILE.

Related Posts

Sari la conținut