Taina Sfântului Maslu pentru rezidenți

Taina Sfântului Maslu pentru rezidenții

Centrului de îngrijire și asistență socială din Slobozia și Căminului pentru persoane vârstnice „ing. Vadim Rusu” din Balaciu

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor și sub îndrumarea Preacucernicului Părinte Protopop Butu Ionuț, Protopopiatul Slobozia continuă și în anul 2017 colaborarea cu cele două centre de asistență socială a persoanelor vârstnice din Slobozia și Balaciu.

Astfel, și luna aceasta în zilele de 16 și 17 februarie 2017, conform planificării aprobate, preoții din cele 70 de parohii din cadrul Protopopiatului săvârșesc Taina Sfântului Maslu pentru cele 240 persoane vârstnice rezidente.

După oficierea Sfintei Taine, preoții transmit binecuvântarea Preasfințitului Părinte Vincențiu și rostesc cuvânte de mângâiere și îmbărbătare pentru participanți, oferindu-le iconițe sau alte obiecte de cult.

De asemenea, Protopopiatul Slobozia în parteneriat cu unități școlare organizează pe parcursul anului colecte, activități culturale și ateliere de creație pentru a aduce alinare și bucurie tuturor bolnavilor.

A consemnat Pătrașcu Anastasia, asistent social, Protopopiatul Slobozia.

Related Posts

Sari la conținut