Să dăruim copiilor bucuria Învierii!

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, miercuri, 12 aprilie 2017, la Centrul Cultural UNESCO „Ionel Perlea”, în Sala „Amfiteatru”, Protopopiatul Slobozia în parteneriat cu Grădinița cu Program Prelungit „Piticot” din municipiu și Primăria Slobozia, în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Ialomița, unități de învățământ și unități de cult din municipiu a organizat ediția a XI–a a proiectului social-filantropic „Să dăruim copiilor bucuria Învierii!”.

Anul acesta este primul an în care expoziția cu vânzare a devenit concurs județean cu tema „Un ouț pentr-un bănuț”, înscris în CAER, poziția 367. Astfel, marți, 11 aprilie 2017, cele mai frumoase, originale şi tradiţionale lucrări au fost evidenţiate prin diplome de către juriul format din: părintele protopop Ionuț Butu, doamna director Clementina Tudor, doamna profesor Marcela Smeianu, Inspector preprimar, membru în Uniunea Artiștilor Plastici și doamna profesor Mihaela Leuștean.

Scopul evenimentului este strângerea de fonduri pentru ca un număr de 50 copii, beneficiari ai Serviciului social acreditat al Protopopiatului Slobozia, să-și sporească bucuria Sfintelor Paști în haine noi, conform tradiției.

Copiii, părinții, bunicii, doamnele educatoare, școlarii și doamnele învățătoare de la Școala Gimnazială „Sfântul Andrei” din municipiu au realizat aranjamente de ouă încondeiate, cu motive tradiționale, în tehnici diferite.

Întâlnirea a debutat cu rostirea rugăciunii „Tatăl nostru” sub îndrumarea părintelui protopop și a continuat cu cuvântul doamnei Luminița Rodica Barcari, Inspector Școlar General, al doamnei director Loredana Cristea și al doamnei profesor Marcela Smeianu.

Grupul Vocal „Sunetul muzicii” al Grădiniţei cu Program Prelungit „Piticot”, dirijat de doamna educator Emilia Ionescu a susținut un moment artistic.

Toți copiii prezenți au primit din partea Protopopiatului Slobozia ouă de ciocolată, oferite de tineri-voluntari.

Reprezentanții Protopopiatului Slobozia mulțumesc tuturor celor care au dăruit prin generozitatea lor (în total s-au strâns peste 4.000 de lei) un zâmbet pe chipul micilor creștini aflați în situații de dificultate.

Hristos a înviat!

A consemnat Anastasia Pătrașcu, asistent social Protopopiatul Slobozia.

Related Posts

Sari la conținut