Luni, 22 mai 2017, în cadrul „Săptămânii Naționale a Voluntariatului”, Protopopiatul Slobozia a organizat ediția a-IV-a a proiectului social „Micii voluntari” cu participarea unui număr de 50 elevi și tineri de la Școala Gimnazială „Sfântul Nicolae” din localitatea Bucu însoțiți de doamna profesor Matei Daniela și Școala Gimnazială nr. 5 din Slobozia Nouă, coordonați de doamnele profesor Damian Fănica și Tănase Gabriela.

Întâlnirea a avut loc la Căminul Cultural din Slobozia Nouă. Elevii au organizat la nivelul clasei o colectă de îmbrăcăminte, încălțăminte și jucării, pe care le-au oferit unui număr de 35 de copii, beneficiari ai Serviciului Social acreditat, dar și ai Biroului de Asistență Socială din cadrul Protopopiatului Slobozia. De asemenea, beneficiarii au primit hăinuțe și păturitricotate de la Fundaţia „Copii în dificultate” din București.

Prezent la activitate, părintele protopop Butu Ionuț a felicitat micii voluntari pentru inițiativă, încurajându-i totodată să înmulțească fapta bună săvârșită.

Întâlnirea a continuat cu prezentarea domnișoarei Adriana Ștefan, elevă la Colegiul Național „Mihai Viteazul”din Slobozia și voluntar în cadrul unei asociații de voluntariat din județul Ialomița. Cu bucurie, tânăra a sfătuit elevii prezenți să se implice în activități de sprijinire a celor în nevoie, pentru că: „voluntariatul înseamnă muncă, dedicare și implicare, seriozitate în realizarea proiectelor, lucru în echipă, distracție și relaxare în timpul liber.Voluntariatul te ajută să te dezvolți pe plan personal și social, te învață să comunici cu oamenii din jurul tău, să îți exprimi ideile fără teamăși să îți faci prieteni”.

De asemenea, tinerii au propus o serie de activități pentru proiectul „Clubul de vară”, iar beneficiarii au redat prin desen exemple de activități de voluntariat.

La final, toți au fost răsplătiți prin oferirea de sandvișuri, produse de patiserie și răcoritoare.

La mulți ani, dragi voluntari!

A consemnat Pătrașcu Anastasia, asistent social Protopopiatul Slobozia.

Related Posts

Sari la conținut