Cu binecuvântarea Preasfinţitului Părinte Vincenţiu, Episcopul Sloboziei si Călăraşilor, în ziua de miercuri, 31 mai 2017, Grupul de cateheză „Biserica Albastră” al Parohiei Amara II – Schimbarea la Faţă, coordonat de Părintele Matache Clementin, în colaborare cu formaţia Teens Band, coordonată de profesor Valentin Vardianu, a susţinut la Centrul Cultural UNESCO „Ionel Perlea” spectacolul caritabil „Zâmbet de copil” în faţa a peste o sută de copii instituţionalizaţi, asistenţi sociali şi invitaţi speciali.

Emoţionaţi ca la fiecare activitate, dar şi determinaţi de scopul propus: acela de a aduce o mică alinare a celor privaţi de afecţiune familială, am interpretat cântece religioase şi laice, acompaniaţi la unele dintre ele de partenerii noştri, Teens Band, după care cei din urmă au interpretat câteva cântece cunoscute care au fost bine primite de public. Spectacolul a fost încheiat de soliştii grupului de cateheză, Iosifescu Robert şi Necula Bianca.

Fiecare activitate sau eveniment la care participăm reprezintă o adevărată experienţă de viaţă, însă de această dată chipurile nevinovate ale copiilor ce aşteaptă încă un cămin primitor, precum şi bucuria determinată de gestul nostru ne-au copleşit până la lacrimi. Am aflat că şi ei ca orice copii ce trăiesc într-un cadru familial obişnuit, sunt dornici de viaţă, de cunoaştere, de a sta de vorbă şi de a se distra, iar încântarea lor a fost şi mai mare cu cât spectacolul fost oferit din partea unor copii ca şi ei.

Pe parcursul programului, s-au integrat în atmosfera degajată şi veselă, care a fost cheia spectacolului, făcându-i să se simtă în largul lor. I-am asigurat şi de afecţiunea pe care societatea le-o acordă, de dragostea semenilor, îndeosebi a celor de vârstă cu ei, compensând într-o anumită măsură lipsa de mamă și de tată.

A fost o experienţă emoţionantă şi de neuitat, de ambele părţi, ce ne-a făcut să înţelegem mai bine importanţa părinţilor şi a implicării acestora în dezvoltarea şi regăsirea noastră personală.

Au consemnat: Denisa Tocileanu şi Anca Dobre – Grupul de cateheză „Biserica Albastră”.

Related Posts

Sari la conținut