Lumina credinței – olimpiada de religie a micilor creștini

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Vincețiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, în data de 9 iunie s-a desfășurat cea de-a XII-a ediție a concursului de cunoștințe religioase Lumina credinței.

Evenimentul, devenit deja o tradiție la nivelul Protopopiatului Slobozia, organizat în cadrul rodnicei colaborări dintre Liceul de Arte Ionel Perlea din Slobozia și parohia Amara II – Schimbarea la Față, și-a deschis anul acesta porțile pentru elevii claselor a IV-a, a V-a și a VI-a de pe cuprinsul întregului județ Ialomița.

Elevii au răspuns provocării lansate într-un număr impresionant, testându-și astfel cunoștințele religioase dobândite pe parcursul întregului an școlar. Cu toții s-au remarcat prin abordarea subiectelor conform nivelului impus de cerințele concursului, iar cei mai buni dintre cei buni au fost răsplătiți în cadrul festivității de premiere care a avut loc joi, 15 iunie, în cadrul Liceului de Arte „Ionel Perlea”.

Ceremonia de premiere s-a desfășurat în prezența părintelui Dragoș Stanciu, inspector de religie al Inspectoratului Școlar Județean Ialomița, a domnului director al instituției de învățământ gazdă, Dumitru Cioboată, și prin osteneala părintelui Clementin Matache, organizator al acestui concurs.

Premiile, în valoare de 900 RON, au fost oferite de parohia Amara II – Schimbarea la Față și au constat în cărți și reviste teologice, instrumente de lucru necesare pentru dezvoltarea culturală și spirituală a elevilor.

Au contribuit la buna desfășurare a tuturor evenimentelor elevi ai Liceului de Arte Ionel Perlea, membri ai grupului de cateheză Biserica Albastră, care s-au implicat în mod activ în organizarea și desfășurarea concursului, tineri râvnitori, iubitori de Dumnezeu și conștienți de importanța educației religioase în viața fiecărui adolescent.

A consemnat Adin Diaconescu, student-doctorand al Facultății de Teologie Justinian Patriarhul din București.

Related Posts

Sari la conținut