Virtuți și valori creștine

Joi, 17 august 2017, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, a avut loc la Protopopiatul Slobozia, în cadrul proiectului educațional „Clubul de vară”, activitatea cu tema „Virtuți și valori creștine”. La întâlnire au participat 13 elevi de la Școala Gimnazială „Sfântul Ierarh Nicolae” Bucu și de la Școala Gimnazială nr. 5 din Slobozia Nouă, coordonați de doamnele profesor Matei Daniela și Damian Fănica.

Activitatea a debutat cu vizionarea unor imagini în Power Point cu scopul dobândirii unor cunoștințe despre virtutea creștină și însușirile ei, precum și consolidarea comportamentului moral-religios.

S-au purtat discuții despre ceea ce înseamnă virtute și valoare creștină, despre necesitatea ajutorului harului Duhului Sfânt pentru a fi virtuoși, dar și despre scopul virtuții.

Elevii prezenți au identificat prin diferite aplicații și jocuri interactive virtuțile unor Sfinți, cunoscând aspecte semnificative din viața lor și au argumentat importanța virtuții în viața adevăratului creștin pentru că ea îl face pe acesta plăcut lui Dumnezeu, mulțumit în viața pământească și fericit în viața viitoare.

Activitatea s-a încheiat cu tâlcuirea și conștientizarea cuvintelor Sfântului Antonie cel Mare: „Trăind în virtute, suntem ai lui Dumnezeu”.

A consemnat profesor Matei Daniela, voluntar în cadrul Serviciului acreditat al Protopopiatului Slobozia.

Related Posts

Sari la conținut