Beneficiarii „Clubului de vară” au participat la excursia catehetică organizată la Constanța

Luni, 28 august 2017, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, Protopopiatul Slobozia și Protopopiatul Fetești au organizat o excursie catehetică.

Astfel, însoțit de părintele protopop Butu Ionuț, grupul a plecat spre Constanța. Pentru început s-a vizitat Mănăstirea Techirghiol, ctitorie a părintelui patriarh Justinian. Aici se află chilia și mormântul Părintelui Arsenie Papacioc, unul din cei mai mari duhovnici români, cu 11 ani de pătimire în închisorile regimului comunist.De asemenea, în incinta mănăstirii se află şi fântâna cu statuia Sfântului Pantelimon, ocrotitorul medicilor şi al celor bolnavi, sculptată în bronz de renumitul sculptor român Ion Jalea şi adusă de patriarhul Justinian de la Spitalul „Sfântul Pantelimon” din Bucureşti.

Apoi, s-a vizitat Lacul Techirghiol,cel mai întins lac salin din România,nămolul și apele acestuia utilizându-se pentru calitățile lor balneoterapeutice.

Pelerinajul a continuat cu vizitarea Catedralei Arhiepiscopale din Constanța, unde credincioșii, adulți, tineri și copii, s-au rugat pentru sănătate și ajutor în formarea duhovnicească.

După o plimbare pe faleză și un scurt popas la McDonald’s, grupul a vizitat Microrezervația din cadrul Complexului Muzeal de Științe ale Naturii, un loc unic în Constanța, cu exemplare monumente ale naturii și specii rare. Astfel, toți și-au făcut o imagine cât mai completă asupra naturii dobrogene.

Excursia catehetică organizată la Constanța a reprezentat pentru beneficiarii proiectului „Clubul de vară” o activitate minunată de petrecere a timpului liber într-un mod educativ.

A consemnat Anastasia Pătrașcu, asistent social, Protopopiatul Slobozia.

Related Posts

Sari la conținut