Ședință administrativă în Protopopiatul Slobozia

Cu binecuvântarea Preasfinţitului Părinte VINCENȚIU, Episcopul Sloboziei şi Călăraşilor, marți, 12 septembrie 2017, a avut loc şedinţa administrativă lunară a preoţilor din Protopopiatul Slobozia.

Din partea Centrului Eparhial, a participat ca reprezentant preacucernicul părinte Marcel Mihail Neacşu, Consilier Audit, care, după rostirea rugăciunii a deschis ședința transmițând binecuvântarea Preasfinției Sale preoților prezenți.

Preacucernicul părinte George Popescu de la parohia „Sfinții Apostoli Petru şi Pavel” Pitișteanu a susţinut referatul cu tema: „Biserica Ortodoxă Română după instaurarea comunismului”.

Preacucernicul părinte Ionuț Butu, Protopop al Protopopiatului Slobozia a comunicat Temeiurile primite de la Centrul Eparhial, privind sectoarele: administrativ, cultural, economic și social – filantropic și a reamintit celor prezenţi sarcinile şi atribuţiile din fişa postului, în concordanţă cu „Statutul pentru Organizarea şi Funcţionarea Bisericii Ortodoxe Române”, cu „Regulamentul Intern al Episcopiei Sloboziei şi Călăraşilor” şi cu Legile Statului Român. S-au discutat, de asemenea, cu participanţii, despre rezolvarea diverselor situaţii sau probleme întâlnite la nivel de parohie.

Preacucernicul părinte Consilier Marcel Mihail Neacșu a adus lămuriri privind activitatea economică la unităţile de cult și a atras atenția cu privire la scrupulozitatea întocmirii actelor contabile.

A consemnat părintele Alexandru Oancea, Responsabil privind cateheza în cadrul Protopopiatului Slobozia.

Related Posts

Sari la conținut