Protopopiatul Slobozia. Activitate pentru Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice

Activitate pentru în cinstea Zilei Internaționale a Persoanelor Vârstnice cu titlul „Maica Domnului – ocrotitoare a persoanelor vârstnice” –

„Bucură-te bucuria noastră, acoperă-ne pe noi de tot răul cu cinstitul tău Acoperământ”

De Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice, însemn de prețuire pentru părinți și bunici, Protopopiatul Slobozia în colaborare cu Asociația „Samarineni în comunitate”, Asociația „Niciodată singur – Prietenii Vârstnicilor” și Fundația Principesa Margareta a României au organizat luni, 2 octombrie 2017, activitatea „Maica Domnului – ocrotitoare a persoanelor vârstnice”, participând totodată și la Campania „Flori pentru Suflet”desfășurată la nivel național. Activitatea a avut loc la„Centrul de Îngrijire și Asistență Socială” din municipiul Slobozia.

Protopopiatul Slobozia. Activitate pentru Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice: cuvânt de binecuvântare

Manifestarea s-a deschis cu cuvântul Părintelui Protopop Butu Ionuț, care a transmis tuturor celor prezenți părintești binecuvântări din partea Preasfințitului Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor și a urat persoanelor vârstnice multă sănătate, pace și nădejde pentru mântuire. De asemenea, a vorbit și despre sărbătoarea „Acoperământului Maicii Domnului”, celebrată pe aceeași dată calendaristică.

Apoi, părintele protopop și preoții Bănică Angelo de la Parohia Mărculești, Sturzoiu Daniel de la Parohia Cosâmbești și Soare Sorinel de la Parohia Ivănești au săvârșit Slujba Acatistului Acoperământului Maicii Domnului.

Protopopiatul Slobozia. Activitate pentru Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice: program artistic

Întâlnirea a continuat cu un emoționant program artistic susținut de Grupul de cateheză al Parohiei Mărculești, coordonat de doamna învățător Butnaru Georgeta. La final, toți cei prezenți au primit flori, felicitări, îmbrățișări și gânduri bune din partea reprezentanților tinerei generații.

Persoanele vârstnice au mulțumit pentru mângâierea sufletească dăruită.

La mulți și binecuvântați ani!

A consemnat Anastasia Pătrașcu, asistent social,Protopopiatul Slobozia.

Related Posts

Sari la conținut