Campania „Săptămâna legumelor și a fructelor donate” în Protopopiatul Slobozia

În perioada 13 – 23 noiembrie 2017, Protopopiatul Slobozia a desfășurat Campania „Săptămâna legumelor și a fructelor donate”. Scopul acestei activități este de a sensibiliza elevii și cadrele didactice din Școala Gimnazială „Sfântul Andrei” Slobozia, Școala Gimnazială „Sfântul Ierarh Nicolae” Bucu și Școala Gimnazială nr. 5 din Slobozia Nouă cu privire la situația dificilă a familiilor asistate.

Astfel, în data de 16 noiembrie 2017, Protopopiatul Slobozia,prin implicarea doamnei profesor Turcu Ionelia și a cadrelor didactice ale Școlii Gimnaziale „Sfântul Andrei” Slobozia, a distribuit pachete cu fructe și legume unui număr de 5 familii beneficiare ale Biroului de Asistență Socială. De asemenea,miercuri, 23 noiembrie 2017, a avut loc o întâlnire la sediul Școlii Gimnaziale nr. 5 din Slobozia Nouă, unde au participat părintele protopop Butu Ionuț, asistentul social Pătrașcu Anastasia, profesor Constanda Vasilica, profesor Matei Daniela – coordonator în cadrul Strategiei Naționale de Acțiune Comunitară (SNAC), 10 elevi voluntari ai Școlii Bucu, ce fac parte din Consiliul elevilor și 7 familii beneficiare ale Serviciului Social acreditat al Protopopiatului Slobozia.

Voluntarii împreună cu profesorii acestora au colectat legume și fructe donate de elevi ai școlii și le-au distribuit familiilor prezente la activitate.

Părintele protopop a vorbit elevilor despre importanța voluntariatului, despre cât de înălțător este să aduci o rază de lumină în sufletul aproapelui tău, ajutându-l din puținul pe care îl ai.

Prin milostenie ne asemănăm lui Dumnezeu, Cel numit mult – milostiv (Psalmul 85,14) și Îl urmăm pe Fiul Său Iisus Hristos, a Cărui învățătură, activitate și viață întreagă aînsemnat o revărsare a bunătății, milei și dragostei Sale față de noi, oamenii.

„Cel ce gândește la Dumnezeu cinstește pe orice om, află ajutor de la orice om prin voința ascunsă a lui Dumnezeu și cel ce apără pe cel asuprit are pe Dumnezeu de partea sa. Iar cel ce întinde brațul său spre ajutorul aproapelui primește brațul lui Dumnezeu în ajutorul său. De ai ceva mai mult decât ce este de trebuință zilei, împarte săracilor, și apoi vino și adu cu îndrăzneală rugăciunile tale ”. (Sfântul Isaac Sirul).

Prin acest demers s-a intenționat consolidarea abilităților copiilor de a trăi împreună cu ceilalți, într-o societate unică și solidară, în care contează valențele umanitare, implicarea, angajamentul, responsabilitatea.

Activitatea s-a bucurat de succes, deoarece beneficiarii produselor alimentare au fost impresionați și mulțumiți, iar elevii au învățat să se implice în viața comunității.

În acest fel, Campania „Săptămâna legumelor și a fructelor donate” a însemnat generozitate și bucurie pentru elevii școlilor partenere.

A consemnat profesor de religie Matei Daniela, voluntar în cadrul „Serviciului social acordat în comunitate, destinat persoanelor adulte” al Protopopiatului Slobozia

Related Posts

Sari la conținut