Grădinița Piticot, asemenea Sfântului Nicolae, izvor de milostenie și dragoste

Protopopiatul Slobozia în parteneriat cu Grădinița „Piticot” din municipiu a desfășurat marți, 5 decembrie 2017, activitatea „Din inimă pentru inimă – daruri de Moș Nicolae”.

Micii creștini, susținuți de părinți și coordonați de doamnele educatoare, au pregătit daruri cu îmbrăcăminte, încălțăminte, jucării, dulciuri, alimente și fructe, pentru copii din parohiile Amara II și Gheorghe Lazăr, Protopopiatul Slobozia.

Părintele protopop Ionuț Butu și părintele Mădălin Ciobanu au vorbit copiilor despre viața și minunile Sfântului Nicolae, îndemnându-i să fie milostivi cu semenii lor.

Copiii din parohii au mulțumit pentru bunătatea și blândețea de care au dat dovadă prieteniilor de la Slobozia, ce au devenit asemenea Sfântului Nicolae izvor de milostenie și dragoste.

Activitatea face parte din parteneriatul educațional „Lăsați copiii să vină la mine!” dintre Protopopiatul Slobozia și Grădinița „Piticot” și se desfășoară cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor.

Scopul parteneriatului, început în anul 2004, este promovarea sărbătorilor religioase, a colaborării dintre Biserică și Grădiniță, precum și educarea copiilor în sensul respectării valorilor tradiționale și al afirmării propriei identități religioase, culturale și naționale.

A consemnat Pătrașcu Anastasia, asistent social Protopopiatul Slobozia.

Related Posts

Sari la conținut