Taina Sfântului Maslu oficiată în Capela Penitenciarului Ploiești

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte VINCENȚIU, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, în data de 28 noiembrie 2017, părintele Arhidiacon Nicușor Silviu Dascălu, Consilier Mass Media, părintele Ionuț Butu, Protopop al Protopopiatului Slobozia și părintele Marian Pătărlăgeanu, Protopop al Protopopiatului Fetești, au săvârșit Taina Sfântului Maslu în Capela Penitenciarului Ploiești. Răspunsurile la strană au fost date de părintele Nicolae Tudose, preot paroh al parohiei „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din municipiul Slobozia.

Acest lucru este urmare a unui Protocol de Colaborare între cele două Protopopiate și această instituție, în vederea desfășurării de programe și activități de educație moral – religioase ce au ca finalitate implementarea și consolidarea valorilor moral – religioase creștine în rândul persoanelor aflate în detenție, menținerea relației lor cu familia, precum și reintegrarea socială a acestora.

În cuvântul de învățătură s-au trasat aspecte privind perioada liturgică în care s-a desfășurat acțiunea, și anume „Postul Nașterii Domnului” și pregătirea duhovnicească pe care trebuie să o facă fiecare creștin pentru prăznuirea acestei mari sărbători, adică cercetarea lăuntrică prin prisma Tainei Spovedaniei, cu atât mai mult aici, printre persoanele private de libertate, unde, în interiorul fiecărei persoane se duce o luptă în vederea reabilitării binelui moral.

Activitatea s-a încheiat prin intonarea a două cântări specifice perioadei premergătoare sărbătorilor de iarnă, intonate de părintele Nicușor Silviu Dascălu.

A consemnat părintele Protopop Ionuț Butu.

Related Posts

Sari la conținut