Rezultate deosebite la concursul „Cultură și spiritualitate românească”

În cadrul Concursului Național Școlar „Cultură şi Spiritualitate Românească”, ediția 2018, organizat anul acesta la Putna, județul Suceava, două eleve din Slobozia au fost premiate. Lucrările celor două eleve din Slobozia au obținut o mențiune și un premiu special.

Județul Ialomița a fost reprezentat la Concursul interdisciplinar (română – religie) „Cultură şi spiritualitate românească” de eleva Oprea Alexandra din clasa a VI-a de la Școala Gimnazială numărul 3 din Slobozia, pregătită de profesor Bătrâncea Victorița (limba și literatura română) și preot profesor Ion Marian (religie ortodoxă) și de eleva Brăcaci Alina, din clasa a VIII-a de la Școala Gimnazială „Sf. Andrei” din Slobozia, pregătită de profesor Popa Constantin (limba și literatura română) și preot profesor Ion Marian (religie ortodoxă).

„Cultură şi spiritualitate românească” este un concurs național școlar, finanțat de către Ministerul Educației Naționale, care anul acesta a ajuns la a VIII – a ediție și se adresează elevilor de gimnaziu, capabili de performanţă la disciplinele limba și literatura română şi religie. Concursul are ca scop promovarea interdisciplinarității, valorizarea elevilor din învățământul gimnazial, care pot să identifice arhetipul literar de inspirație sacră, pe baza propriilor lecturi despre valorile morale și spirituale românești.

A consemnat preot profesor Ion Marian.

Related Posts

Sari la conținut