Protopopiatul Slobozia. Premianți în cadrul concursului „100 de ani în 1000 de cuvinte”

 

În primăvara acestui an, Radio TRINITAS a organizat concursul „100 de ani în 1000 de cuvinte”, adresat atât elevilor de gimnaziu cât și celor de liceu, dedicat Marii Uniri de la 1918. În cadrul acestui concurs, elevii au fost invitați să participe cu propriile creații literare, sub formă de eseu, proză, nuvelă sau versuri, în care să vorbească despre Marea Unire.

La acest concurs, eleva Bălan Alexandra Diana, din clasa a XI-a, de la Colegiul Național „Mihai Viteazul” din Slobozia, sub îndrumarea Pr. Prof. Ciobanu Ciprian, a obținut locul II cu propria poveste imaginată, în care vorbește despre „însemnările străbunicului care i-au stârnit curiozitatea”.

Podul casei a fost ascunzătoarea mea preferată încă de când am început să mă joc alături de vărul meu, cu toate acestea nu am băgat niciodată în seamă cutia gigantică în care stăteau așezate cuminți niște caiete vechi. Acum, cutia aceea veche este așezată în mijlocul sufrageriei… (fragment din lucrare)

Lucrările copiilor vor fi publicate într-o carte, pe care fiecare câștigător o va primi în data de 5 decembrie, dată la care va avea loc premierea lucrărilor câștigătoare.

A consemnat Pr. Ciobanu Ciprian.

Related Posts

Sari la conținut