Ședința administrativă lunară a preoților Protopopiatului Slobozia

Joi, 1 noiembrie 2018, începând cu ora 10:00, preoții din cadrul Protopopiatului Slobozia s-au întrunit la Sediul Protopopiatului pentru a participa la Ședința Administrativă lunară.

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte VINCENȚIU, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, din partea Centrului Eparhial a fost prezent Preacucernicul Părinte Ioan Florin Simion, Consilier Administrativ Bisericesc.

Ședința a început cu binecuvântarea lui Dumnezeu, iar după rostirea rugăciunii, Preacucernicul Părinte Consilier a transmis arhierești binecuvântăridin partea Preasfințitului Părinte VINCENȚIUfraților preoți participanți.

Părintele Clementin Matache, preot paroh al Parohiei „Schimbarea la Față” – Amara II, a susținut referatul cu tema „Activitatea B.O.R. pentru sprijinirea fiilor ei de dincolo de Prut”, astfel a fost evidențiată lucrarea generală a Bisericii Ortodoxe Române, cea care veghează permanent asupra fraților ortodocși de pe celălalt mal al Prutului, dar în special a fost prezentată implicarea neostenită a Protopopiatului Slobozia, prin reprezentanții săi, cu precădere voluntarii Parohiei Amara II, care s-au implicat activ în promovarea valorilor și tradiției ialomițene și românești în comunitățile basarabene.

Părintele Ionuț Butu, Protopop de Slobozia, a dat citire adreselor primite de la Centrul Eparhial. Părintele Protopop a acordat o grijă deosebită evenimentelor centrale ale lunii noiembrie, prilej de bucurie pentru Eparhia noastră și pentru întreaga Patriarhie Română, punând început bun pregătirilor în vederea primirii în mijlocul credincioșilor din Episcopia Sloboziei și Călărașilor a icoanei făcătoare de minuni a Maicii Domnului de la Mănăstirea Sihăstria – Neamț, Mitropolia Moldovei și Bucovinei, în data de 06 noiembrie 2018, dar și a exprimării concrete a unității de neam și de credință, comuniune mijlocită de desăvârșirea operei de zidire a Catedralei Mântuirii Neamului prin slujba de sfințire a acesteia din data de 25 noiembrie 2018.

Părintele Consilier Ioan Florin Simion a detaliat informațiile prezentate de către Părintele Protopop, răspunzând întrebărilor adresate de către preoții participanți la ședință.

Ședința s-a încheiat, așa cum a și început, slăvind pe Dumnezeu, Cel ce este începutul și încununarea tuturor.

Related Posts

Sari la conținut