„Ne implicăm, deci ne pasă!” – Ziua Internațională a Voluntariatului

Miercuri, 5 decembrie 2018, cu ocazia Zilei Internaționale a Voluntariatului, a avut loc la Centrul de Plasament nr. 3 din Slobozia, activitatea ce face parte din Proiectul de voluntariat „Ne implicăm, deci ne pasă!” și Campania „Săptămâna legumelor și a fructelor donate”. 

Scopul acestei activități a fost acela de a sensibiliza elevii și profesorii din unitatea Școala Gimnazială „Sfântul Ierarh Nicolae” Bucu cu privire la situația dificilă a copiilor instituționalizați și a căror familii sunt plecate la muncă în străinătate.

Prin acest demers se intenționează consolidarea abilităților copiilor de a trăi împreună cu ceilalți, într-o societate unică și solidară, în care contează valențele umanitare, implicarea, angajamentul, responsabilitatea.

La întâlnire au participat părintele protopop Ionuț Butu, asistentul social Anastasia Pătrașcu, profesor Daniela Matei – coordonator în cadrul Strategiei Naționale de Acțiune Comunitară (SNAC), 10 elevi voluntari ai Școlii Bucu, domnul Ovidiu Necula, șeful Centrul de Plasament nr. 3 și beneficiari ai Centrului.

Voluntarii împreună cu profesorii acestora au colectat legume și fructe donate de elevi ai școlii și le-au distribuit Centrului.

Părintele protopop a vorbit celor prezenți despre importanța voluntariatului, despre implicare, altruism, compasiune și reflectare asupra nevoii de a-l înțelege și ajuta pe cel aflat în suferință.

Cu această ocazie, elevii și-au întărit ideea că milostenia este adevărată și plăcută lui Dumnezeu, atunci când o faci cu blândețe, nu cu asprime; când o faci cu inima deschisă, nu bombănind în sinea ta; când nu-ți pare rău că dai, ci te bucuri, „căci Dumnezeu iubește pe cel care dă cu voie bună (2 Corinteni, 9,7)”.

Milostenia este cea mai mare și cea mai bineplăcută jertfă. De aceea, și Sfântul Apostol Pavel ne sfătuiește: „Facerea de bine și întrajutorarea nu le dați uitării; căci astfel de jertfe sunt bine plăcute lui Dumnezeu” (Evrei 13,16)”.

La final, elevii și cadrele didactice au primit diplome pentru activitatea de voluntariat, din partea Protopopiatului Slobozia, și mulțumiri din partea beneficiarilor Centrului pentru că au arătat că le pasă.

În acest fel, activitatea desfășurată a reprezentat implicare și dăruire pentru elevii școlii partenere.

A consemnat profesor de religie Matei Daniela, voluntar în cadrul „Serviciului social acordat în comunitate, destinat persoanelor adulte” al Protopopiatului Slobozia

Related Posts

Sari la conținut