Protopopiatul Slobozia. Atelier de încondeierea ouălelor

Miercuri, 17 aprilie 2019, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, Protopopiatul Slobozia a organizat în colaborare cu Școala Gimnazială Nr. 5 din Slobozia Nouă și Muzeul Național al Agriculturii din Slobozia o acțiune dedicată deprinderii meșteșugului încondeierii ouălelor pascale de către elevi ai școlii anterior amintite.

Un grup de elevi de la Școala Gimnazială Nr. 5 din Slobozia Nouă, coordonați de doamna profesor Damian Fănica, sub directa îndrumare a personalului specializat din cadrul Muzeului Agriculturii, au încondeiat ouă conform tradiției, folosind unelte și materiale speciale, precum chișițele și ceara. Elevii au deprins rapid tehnica tradițională de încondeiere a ouălelor, îmbinând motivele tradiționale cu cele originale și inovatoare. Entuziasmul acestora a fost transmis și adulților prezenți la activitate, astfel încât toți cei ce erau de față s-au implicat în realizarea lucrărilor, fiecare ou în parte fiind o lucrare deosebită.

Pentru efortul lor, elevii au fost răsplățiti de către Protopopiatul Slobozia cu produse de patiserie și răcoritoare, iar pentru ca bucuria să fie completă, aceștia au avut posibilitatea de a păstra ouălele pe care le-au lucrat, spre a le prezenta și celor dragi.

A consemnat Diaconescu Iancu Adin, responsabil Biroul de catehizare al Protopopiatului Slobozia. 

Related Posts

Sari la conținut