Protopopiatul Slobozia. „E vremea faptelor!”

Și în acest an, în preajma Praznicului Învierii Domnului, sâmbătă 27 aprilie 2019, Protopopiatul Slobozia  prin parohiile arondate a ajuns la familiile și persoanele vârstnice cu o situaţie materială şi socială precară, aflate în grija Biroului de Asistență Socială și Serviciului Social acreditat.

Încă din anul 2004, Protopopiatul Slobozia organizează această colectă de produse specifice Sfintelor Paști, misiunea Protopopiatului fiind aceea de a sprijini în mod caritabil și fără discriminare, persoane și familii din comunitate aflate în dificultate.

De asemenea, în toate parohiile din cuprinsul Protopopiatului Slobozia, prin implicarea voluntarilor, consiliilor și comitetelor parohiale, se distribuie pachete cu dulciuri copiilor care vin la biserică pentru a primi Sfânta Împărtășanie și pachete cu alimente persoanelor vârstnice, precum și familiilor aflate în risc social.

Preoții slujitori cercetează la domiciliu şi pregătesc duhovniceşte persoanele singure, bolnave, nedeplasabile sau cu handicap, persoanele private de libertate sau persoanele internate în instituţiile de protecţie socială ale statului (cămine de bătrâni, centre de plasament pentru copii, şcoli speciale), pentru ca și acești creștini să se bucure de Lumina Învierii. Activitatea se desfășoară în contextul „2019 – Anul Mărturisirii credinței prin fapte”.      

Hristos a înviat!

A consemnat Anastasia Pătrașcu, asistent social al Protopopiatului Slobozia

Related Posts