Daruri pentru copii de la copii în Parohia Amara II

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte VINCENȚIU, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, în ziua de 24 iunie 2020, când Biserica Ortodoxă prăznuiește Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul, sărbătoare cunoscută în popor sub numele de ,,Drăgaică” sau ,,Sânziene”, tineri din cadrul grupului de cateheză ,,Biserica Albastră”, sub coordonarea preotului paroh Clementin Matache, au oferit daruri copiilor din familii defavorizate sau cu o situație materială precară, constând în haine, dulciuri, jucării, cărți, dar și rechizite școlare, în valoare de 1.200 de lei.

Toate acestea au fost strânse chiar de copiii și tinerii grupului de cateheză de la famiile lor, de la frații sau de la surorile mai mici sau de la ei înșiși pe parcursul întregii luni dedicate copiilor.

Având în vedere pandemia actuală, darurile au fost împărțite respectându-se măsurile sanitare de rigoare. Astfel, pe tot parcursul desfășurării acestei activități, membrii grupului au purtat masca de protecție, cadourile fiind împărțite famiilor la poartă sau la intrarea în casă, păstrându-se distanța socială.

Prin această activitate, membrii grupului de cateheză ,,Biserica Albastră” al Parohiei Amara II au dorit să aducă un licăr de bucurie pe chipurile copiilor din familiile aflate în dificultate.

A consemnat Andrei Vlad-Cornel.

   

Related Posts

Sari la conținut