De peste șapte ani pentru robul lui Dumnezeu Dumitru, pomenit în parohia Sfântul Ilie din Slobozia

Marți, 27 octombrie 2020, după Sfânta Liturghie, preoții parohiei Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul din municipiul Slobozia au săvârșit slujba Parastasului pentru robul lui Dumnezeu Dumitru Tanasă, iar credincioșii parohiei s-au unit pentru al șaptelea an consecutiv, făcând și toate pregătire pentru pomană.

Au trecut șapte ani de la înmormântarea robului lui Dumnezeu Dumitru și credincioșii parohiei și-au adus aminte și anul acesta și au făcut fapte grăitoare, bineplăcute în fața lui Dumnezeu.

Credincioșii au fost foarte receptivi la această inițiativă și au strâns mai multe alimente care au fost dăruite, sub formă de pachete compacte. 

 

Legătura lui Dumitru, cel trecut la cele veșnice, cu Parohia Sfântul Ilie din Slobozia.

În luna noiembrie a anului 2013, Parohia „Sfântul Ilie” din Slobozia a fost informată în legătura cu decesul unui credincios pe nume Dumitru Tanasă, fără familie și adăpost, al cărui trup neînsuflețit se află la Morga Spitalului Județean Ialomița.

La inițiativa preoților slujitori, credincioșii parohiei s-au mobilizat, îngrijindu-se de toate cele necesare pentru slujba înmormântării, iar în perioada următoare au făcut cuvenitele pomeniri specifice tradiției ortodoxe.

Dumnezeu lucrează prin oameni, ceea ce face să fim conștienți că în viața sa robul Dumitru a făcut ceva bineplăcut în fața lui Dumnezeu, dacă oameni care nu au cunoscut pe răposatul își fac timp să împlinească soroacele unui necunoscut, pentru ca și acesta să aibă ceea ce se cuvine, adică rugători pe pământ.

Related Posts

Sari la conținut