Activități filantropice și catehetice în Parohia Amara II

      În perioada ianuarie-februarie 2021, în Parohia Amara II, „Schimbarea la Față”, sub îndrumarea preotului paroh Clementin Matache, tinerii Grupului de cateheză ,,Biserica Albastră”, după momentul catehetic duminical, au desfășurat numeroase acțiuni filantropice prin care au căutat să aducă o mică alinare familiilor defavorizate sau cu mulți copii, dar și o oarecare atenuare a situației financiare și materiale precare cu care se confruntă acestea. 

      Astfel, au fost împărțite pachete cu alimente de strictă necesitate, haine și încălțăminte, jucării și dulciuri copiilor, totul în valoare de peste 2.000 de lei. Bunurile au fost strânse atât în biserică, în urma unei colecte, dar și ca urmare a donației făcute de familiile copiilor și tinerilor grupului de cateheză. De asemenea, prin strădania preotului Clementin Matache, coordonatorul Grupului de cateheză „Biserica Albastră”, a fost facilitată o donație de materiale de construcție (beton, gresie, faianță) în valoare de 7.000 lei din partea SC Cargo srl și SC Premier com srl pentru o familie a cărei casă și ale cărei bunuri au fost distruse în întregime într-un incendiu.

      Aceste activități au constituit prilejul unor dezbateri catehetice tematice care să determine și să motiveze organizarea și a altor acțiuni specifice, mai ales în această perioadă de încercare încă,  din pricina pandemiei, aplicând astfel în practică cele învățate. Toate aceste activități filantropice și catehetice au fost și vor fi derulate în cadrul Concursului Național Catehetic „Hristos-biserica românilor de pretutindeni” și fac parte dintr-un proiect mai amplu. 

      A consemnat Stan Maria Ines – membră a Grupului de cateheză „Biserica Albastră”.

 

Related Posts

Sari la conținut