Maica Domnului, ocrotitoarea copiilor și pildă mamelor

 

     Vineri, 26 februarie 2021, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, Protopopiatul Slobozia a organizat activitatea cu tema „Maica Domnului, ocrotitoarea copiilor și pildă mamelor”, care a avut loc la Parohia Misleanu.

     Pentru început, părintele protopop Laurențiu Cioranu a vorbit despre momentul mult așteptat al renașterii naturii, prilej de bucurie și speranță pentru sufletele noastre, dar mai ales al mamei, totul sub ocrotirea Maicii Domnului, mama noastră a tuturor.

     Întâlnirea a continuat cu un atelier de confecţionat mărţişoare și alte ornamente specifice zilelor de 1 și 8 martie, sub îndrumarea părintelui Ion Costache, coordonator al Biroului de Cateheză al Protopopiatului. Obiectele create de copii vor fi dăruite doamnelor și domnișoarelor din comunitate, ca simbol al venirii primăverii, dar și al prețuirii și recunoștinței față de cea care a fost aleasă de Dumnezeu să dăruiască viață pe pământ.  

      La activitate a fost prezentă și doamna Clementina Tudor, care a realizat un reportaj difuzat la Radio România Actualități. Copiii au participat cu plăcere, au răspuns emoționați întrebărilor doamnei director și au promis că vor participa în continuare la activitățile propuse de părintele paroh.

      La final, toți participanții au primit icoane cu Maica Domnului oferite de Parohia Misleanu, iar din partea Protopopiatului pachete cu răcoritoare și dulciuri.

      A consemnat Anastasia Pătrașcu, asistent social al Protopopiatului Slobozia         

Related Posts

Sari la conținut