Taina Sfântului Maslu și Cerc Pastoral la Parohia Gheorghe Doja

      Vineri, 12 martie 2021, Parohia Gheorghe Doja, cu hramul „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil”, a fost gazda Cercului Pastoral Nr. 3 din Protopopiatul Slobozia.

      Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor și sub conducerea Preacucernicului Părinte Protopop Laurențiu Cioranu, preoții frați au săvârșit Taina Sfântului Maslu de obște. Credincioșii prezenți au adus untdelemn în sfântul locaș pentru a fi sfințit și pomelnice cu numele celor dragi, spre tămăduirea sufletească și trupească.

A urmat rânduiala propriu-zisă, cu citirea pericopelor din Apostol și Sfânta Evanghelie și a rugăciunilor, precum și ungerea cu untdelemnul sfințit.

      La final, Preacucernicul Părinte Protopop Laurențiu Cioranu a ținut un cuvânt de învățătură despre valoarea rugăciunii și a milosteniei, ca jertfă plăcută lui Dumnezeu. În contextul proclamării anului 2021 de către Patriarhia Română ca an comemorativ al celor adormiți în Domnul, cei prezenți au fost îndrumați să acorde o grijă deosebită cimitirelor, semn al legăturii de iubire dintre cei vii și cei morți. 

       A consemnat preot Ioan – Constantin Bălan, Parohia Gheorghe Doja

Related Posts

Sari la conținut