Ședința administrativă din luna aprilie în Protopopiatul Slobozia

      Marți, 11 mai 2021, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, în Protopopiatul Slobozia a avut loc ședința administrativă lunară la sediul Protopopiatului și la biserica „Nașterea Maicii Domnului ” din Slobozia, în condiții speciale cauzate de masurile de prevenire a infectării cu noul virus gripal. 

       În cadrul ședinței a participat ca reprezentant din partea Centrului Eparhial, Preacuviosul Părinte  Rafail Mîț –  Vicar Eparhial.

        În debutul întâlnirii, preacucernicul părinte Costache Ion, preot la parohia Misleanu, a susținut referatul cu tema „Cinstirea celor adormiți – temeiuri liturgice”.

        În continuarea ședinței Părintele Protopop Laurențiu Cioranu a transmis adresele primite din partea Centrului Eparhial și a felicitat preoții pentru activitatea social misionară desfășurată în perioada sărbătorilor pascale. De asemenea a prezentat planificarea săvârșirii Sfintei Taine a Maslului la parohia Reviga și Căminul pentru persoane vârstnice „Ing. Vadim Rusu” din Balaciu.

         Ședința s-a încheiat prin intonarea irmosului al 9 – lea din canonul Învierii „Luminează-te, luminează-te noule Ierusalime…”

          A consemnat preot Ferbințeanu Daniel – Secretar al Protopopiatului Slobozia

Related Posts

Sari la conținut