Ediția a V-a a Festivalului – Concurs „Toaca-n cer”

        Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, Parohia „Sfântul Nicolae” – Amara I a organizat, în parteneriat cu Școala Gimnazială „George Vâlsan” din localitate și Primăria Amara, Festivalul-Concurs „Toaca-n cer”, ajuns deja la a V-a ediție.

         Prin osteneala preoților slujitori, preacucernicul părinte paroh Cristi Gavrilă, consilier administrativ-bisericesc la Episcopia Sloboziei și Călărașilor, și preacucernicul părinte coslujitor Emilian Petre, dar și a domnului profesor de religie Cătălin Crăciun, evenimentul s-a desfășurat în data de 15 august 2021, în parcul orașului, reunind participanți din cuprinsul întregii Eparhii a Sloboziei și Călărașilor.

         Aceștia au concurat împărțiți în trei categorii de vârstă: clasele I-IV, V-VIII și IX-XII, iar pentru fiecare categorie s-au acordat Premiile I, II și III, pe lângă acestea decernându-se și Trofeul ediției.

         Juriul a fost format din preacucernicul părinte profesor Marius Moșteanu de la Facultatea de Teologie din Constanța, domnișoara deputat Raluca Dumitrescu, domnul primar Sandu Alin, domnul viceprimar Andronache Cătălin, preacucernicul părinte Zotta Mihai, protopop de Lehliu, și domnul Diaconescu Adin, inspector cultural la Episcopia Sloboziei și Călărașilor. Nu au avut o misiune facilă, revenindu-le greaua sarcină de a departaja concurenții, care au impresionat prin măiestria mânuirii acestui obiect cultic, cucerind atenția numerosului public.

         Au adus zâmbete pe chipurile celor prezenți, antrenându-i prin energia lor, tinerii și copiii din Grupul parohial de cateheză „Doar noi…?”, Ansamblul Folcloric „Doina Bărăganului”, Grupul de dansatori „Angels Dance School”, Formația de dans „Ritmic Dance” și interpreta de muzică populară Alexandra Comardici.

         După înmânarea premiilor motivante, Grupul „Doar noi…?” a încheiat evenimentul în modul specific, cu bucurie și entuziasm, adresând astfel invitația de participare la următoarea ediție a Festivalului-Concurs „Toaca-n cer”.

Related Posts

Sari la conținut