În săptămâna 23 – 26 august 2021 am trăit momente deosebite alături de un grup extraordinar în locuri binecuvântate cu români autentici.

    Împreună cu entuziaștii copii din  Grupul de cateheză „Speranța” al Parohiei Cuza Vodă am fost beneficiarii proiectului „Călător prin Moldova” susținut de Asociația „Din inimă pentru aproapele”, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Episcop Vincențiu și sprijinul Consiliului Județean Ialomița.

    Astfel, 26 de copii au vizitat Mausoleul de la Mărășești, sfintele mănăstiri nemțene Sihăstria, Petru Vodă, Neamț, Văratec, Bistrița, unde au primit cuvânt de învățătură și au beneficiat de ateliere de lucru. Copii au mulțumit gazdelor prin cântecele religioase și patriotice care au ajuns la inima auditoriului,  promovând astfel tradițiile ialomițene.
    Au fost vizitate și obiective istorice precum Cetatea Neamț, Turnul lui Ștefan, dar și culturale ( Muzeul Creangă, casa cu povești), proiectul încheindu-se cu o plimbare cu gondola din Piatra Neamț.

   Grupul de pelerini a fost însoțit de câteva doamne din Asociația „Din inimă pentru aproapele” care s-au îngrijit  să nu le lipsească nimic celor mici.

   Mulțumim Domnului pentru toată purtarea de grijă!

   A consemnat Preot Dumitru Drăghici

Related Posts

Sari la conținut