O nouă campanie de donare de sânge în Protopopiatul Slobozia

      Marți, 19 octombrie 2021, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, în parteneriat cu Centrul de Transfuzie Sanguină Slobozia, Protopopiatul Slobozia a organizat o campanie de donare de sânge la sediul Centrului social din Parohia Cocora, prin implicarea deosebită a preoților Alexandru Filip și Tudorel Petre.

      Campania are ca scop salvarea unor vieți prin donarea de sânge, cunoscută fiind criza acută prin care trec spitalele din România. Un număr de 20 persoane a răspuns apelului nostru și a venit în mod voluntar să doneze sânge. „În urma donării, sângele donatorului este împrospătat, imunitatea organismului crește, iar riscurile de paralizie și de accident vascular se reduc aproximativ 30%”, ne informează doamna Mihaela Raluca Cruceat, director al Centrului de Transfuzie.

      Totodată, Parohia Cocora a primit o donație de paturi pentru copii oferite prin Sectorul Social-Misionar de către Fundația „Copii în dificultate” din București. De aceste daruri se vor bucura familiile cu mulți copii aflate în dificultate din comunitatea parohială. 

      A consemnat Anastasia Pătrașcu, asistent social al Protopopiatului Slobozia.

Related Posts

Sari la conținut