Hramul noii biserici a Parohiei Fundata

Miercuri, 27 octombrie 2021, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, în ziua de prăznuire a Sfântul Cuvios Dimitrie cel Nou, Parohia Fundata, Protopopiatul Slobozia, și-a serbat ocrotitorul.

Sfânta Liturghie a fost săvârșită în sobor de către preacucernicul părinte paroh Laurențiu Cioranu, protopop de Slobozia, alături de preacucernicii părinți Gugu Emilian, Costache Ion, Dumitru Ionuț și Ștefănescu Gabriel.

Biserica parohială se află în proces de înfrumusețare, la acest moment fiind împodobită cu mai mult de jumătate din veșmântul pictural, nădăjduind că următorul hram va fi serbat în biserica complet pictată și sfințită.

La momentul predicii, părintele protopop Laurențiu Cioranu a mulțumit celor prezenți, care s-au jertfit participând la acest moment, în ciuda grelei perioade prin care comunitatea parohială trece din cauza pandemiei. Apoi au fost împărțite pachete cu alimente unor credincioși apropiați ai Bisericii, părintele cercetându-i la casele lor.

A consemnat Diaconescu Iancu-Adin.

Related Posts

Sari la conținut