Aducerea moaștelor Sfântului Constantin Brâncoveanu în Parohia Căzănești II

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, în ziua de duminică, 28 noiembrie 2021, Biserica „Sfinții Martiri Brâncoveni” – Căzănești II, Protopopiatul Slobozia, a primit un dar de mare preț, o părticică din moaștele Sfântului Martir și Domnitor Constantin Brâncoveanu.

Enoriașii acesti comunități liturgice au, începând cu acest moment, nespusa bucurie duhovnicească de a se închina sfântului ocrotitor al parohiei, acest lucru fiind posibil prin mărinimia preacucernicului părinte Emil Nedelea Cărămizaru, parohul Bisericii „Sf. Gheorghe Nou” de la Km 0 al Bucureștiului.

Prăznuirea a început cu săvărșirea Utreniei de la primele ore ale zilei, apoi fiind întâmpinată delegația care a însoțit racla cu moaștele dăruite. Sfintele moaște au fost primite de preacucernicul părinte Laurențiu Cioranu, protopop de Slobozia, apoi au fost purtate în procesiune până în biserica parohială, unde a fost săvârșită slujba sfințirii raclei acestora, în prezența autorităților locale și a mulțime de credincioși.

Sfânta Liturghie a fost săvârșită în sobor de către preacucernicul părinte protopop Laurențiu Cioranu, preacucernicul părinte Emil Nedelea Cărămizaru, preacucernicul părinte paroh Sorinel Paraschiv, preacucernicul părinte Andrei Gabriel Ghiaur, preacucernicul părinte Laurențiu Petranici, preacucernicul părinte Costin Popescu, preacucernicul părinte Laurențiu Hornea, preacucernicul părinte Costache Ion, preacucernicul părinte Zăvoeanu Marian, preacucernicul părinte Popescu George și preacuviosul părinte Casian.

La sfârșitul slujbei părintele protopop a ținut un cuvânt de învățătură, mulțumind lui Dumnezeu pentru darul Sfintei Liturghii și pentru sfintele moaște primite, dând apoi cuvântul părintelui Emil Nedelea Cărămizaru, care la acest moment a oferit parohiei o serie de tipărituri și o icoană pictată a Maicii Domnului.

A consemnat Diaconescu Iancu Adin.

 

Related Posts

Sari la conținut