Instalarea preotului coslujitor în Parohia Ciochina

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, în seara zilei de sâmbătă, 27 noiembrie 2021, noul preot coslujitor al Parohiei Adormirea Maicii Domnului – Ciochina, Protopopiatul Slobozia, a fost prezentat comunității parohiale, fiind instalat, după rânduială.

Preacucernicul părinte Nicolae Codruț Năstase este absolvent al Facultății de Teologie din Târgoviște, vreme de mai bine de 15 ani împlinind ascultarea de cântăreț bisericesc la Parohia Sf. Ev. Matei – Capelă Bazar din Slobozia și la Parohia Sf. Dimitrie Basarabov – Fundata, Protopopiatul Slobozia. Va păstori alături de părintele paroh Doru Manea.

Slujba Vecerniei unită cu Litia a fost săvârșită în sobor de către preacucernicul părinte Laurențiu Cioranu, protopop de Slobozia, părintele paroh Manea Doru, părintele pensionar Petre Constantin, părintele Ionuț Cătălin Dumitru, părintele Costin Popescu, părintele Ion Costache, părintele Alexandru Ștefan, părintele Gabriel Ștefănescu, părintele Dante Negoiță și părintele Nicolae Codruț Năstase.

În prezența familiei, a credincioșilor parohiei, a autorităților locale, dar și a numeroși preoți, precucernicul părinte protopop Laurențiu Cioranu a dat citire Decizie de numire a preotului II, prezentându-l turmei sale încredințate prin hirotonia întru preot.

Părintele Nicolae Năstase a mulțumit la finalul slujbei familiei pentru susținere, Preasfințitului Părinte Episcop Vincențiu pentru darul harului preoției și tuturor preoților alături de care a ucenicit ani îndelungați.

Din partea comunității domnul primar Câmpulungeanu Vasile a adresat un cuvânt de bun-venit noului preot, iar apoi toți cei prezenți au avut ocazia de a-l felicita pe părintele Nicolae.

A consemnat Diaconescu Iancu-Adin.

Related Posts

Sari la conținut