Premierea elevilor Școlii Gimnaziale Nr. 3 – Slobozia, participanți la Concursul internațional „Împreună cu Hristos prin lume în mileniul III”

În data de 30 ianuarie 2022, cu ocazia prăznuirii Sfinților Trei Ierarhi Vasile cel Mare, Grigorie Teologul și Ioan Gură de Aur, la Biserica Sfântul Evanghelist Matei – Slobozia a avut loc premierea elevilor de la Școala Gimnazială Nr. 3 din Slobozia, care au participat la Concursul internațional „Împreună cu Hristos prin lume în mileniul III”, competiție ajunsă la a VI-a ediție.

Concursul a fost inițiat de Colegiul Național Pedagogic „Gheorghe Lazăr” din Cluj-Napoca, cu binecuvântarea Mitropoliei Clujului, Maramureșului și Sălajului, alături de cea a Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei.

Acesta s-a desfășurat online, pe data de 18 decembrie 2021, și a constat în rezolvarea unor itemi/subiecte plecând de la tema Nașterii Domnului pentru clasele a V-a și a VI-a, iar pentru clasa a VIII-a în redactarea de eseuri pe tematica acestei sărbători. O parte din lucrările lor au fost cuprinse în cartea Gânduri de Ingeri, care este postată și pe site-ul Platformei Red-religie.ro, https://red-religie.ro/red/, la secțiunea Concursuri și Proiecte / Proiecte Internaționale.

Prin participarea la acest proiect, copiii au demonstrat că într-o lume măcinată de griji, singura care ne mai dă stabilitate, echilibru și normalitate este credința.

Oancea Teodora( clasa a VIII-a), Petrescu Maria, Mitu Maria, Clopotaru Andrei (clasa a VI-a), Neagu Vlăduț, Neagu Irina, Șerban Roxana, Vintilă Bianca, Surugiu Denisa, Călin Irina, Popa Darius și Soare Mihai (clasa a V-a) au dat dovadă de multă sensibilitate și dragoste față de valorile creștine obținând premiile I, II și III cu efort și perseverență.

Pentru aceasta, au fost răsplătiți cu diplome oferite de organizatori, icoane și cărți oferite cu multă dragoste și recunoștință de preacucernicii preoți slujitori ai bisericii Sfântul Evanghelist Matei.

A consemnat profesor Vasile Georgeta.

Related Posts

Sari la conținut