Sfinte Odoare. Dar neprețuit pentru capela Penitenciarului Slobozia

Joi, 03 februarie 2022, în capela Penitenciarul Slobozia, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Vincențiu, episcopul Sloboziei și Călărașilor, au fost aduse și așezate spre închinare și folos duhovnicesc veșminte ce au acoperit o perioadă de timp moaștele Sfântului Cuvios Dimitrie Basarabov, Ocrotitorul Bucureștilor.

Cu acest prilej, preoți din cadrul Cercului Pastoral Nr. 1 al Protopopiatului Slobozia, sub protia părintelui Protopop, Laurențiu Cioranu, au oficiat Acatistul Sfântului Cuvios Dimitrie Basarabov, la care au  participat persoane private de libertate și cadre ale unității.

În cadrul activității Părintele capelan Gabriel Vasile,  preotul penitenciarului, a prezentat referatul cu tema „Viața Sfântului Cuvios Dimitrie Basarabov”.

La sfârșitul slujbei, preacucernicul părinte Protopop Laurențiu Cioranu le-a transmis participanților binecuvântarea Preasfințitului Părinte Vincențiu și a împărțit participanților broșuri cu acatistul sfântului și iconițe.

De menționat faptul că racla cu veșmintele Sfântul Cuvios Dimitrie cel Nou-Basarabov a fost adusă cu respectarea procedurilor canonice aflate în vigoare, va rămâne definitiv în custodia penitenciarului și va fi așezată spre închinare și folos duhovnicesc în capela instituției.

Acțiunea s-a desfășurat sub egida „2022 – Anul omagial al rugăciunii în viața Bisericii și a creștinului” în Patriarhia Română și a avut ca scop principal promovarea și consolidarea învățăturilor creștine în rândul persoanelor private de libertate, oferind prilejul unui moment de împreună rugăciune și cinstire a sfinților în mediul penitenciar.

 

Preot capelan VASILE Gabriel

Related Posts

Sari la conținut