Cerc catehetic la parohia Buești

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, în data de 26 mai 2022, Protopopiatul Slobozia prin intermediul Biroului pentru Catehizare a organizat cateheza demonstrativă intitulată Importanța Sfinților Împărați Constantin și Elena.

După rostirea unui cuvânt introductiv, formulat de către Preacucernicul Părinte Costache Ion – responsabil catehizare, s-a intonat troparul Hristos a înviat de către toți cei prezenți.

Preacucernicul Părinte Soare Sorinel, preot paroh la Parohia Ion Ghica și profesor de religie la Școala Generală din Buești, le-a prezentat copiilor informații legate de importanța istorică a Sfinților Împărați Constantin și Elena, apoi au vizionat un film documentar cu aceeași temă.

La acest eveniment a participat Părintele Protopop Cioranu Laurențiu care a transmis binecuvântarea Preasfințitului Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor și a felicitat copiii pentru receptivitatea și interesul manifestat față de astfel de activități catehetice.

În încheiere, Preacucernicul Părinte paroh Stan Constantin, a mulțumit celor prezenți, și a oferit în dar fiecărui copil câte o cărticică de rugăciuni.

A consemnat Părintele Ferbințeanu Daniel – secretar al Protopopiatului Slobozia

Related Posts

Sari la conținut