Procesiune și slujbe de binecuvântare în Parohia Reviga

Vineri, 5 august 2022, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, în parohia Reviga Protopopiatul Slobozia a fost adus un fragment din moaștele Sfinților Martiri Brâncoveni, aduse spre închinare de la parohia Căzănești II, Protopopiatul Slobozia.

Preacucernicul Părinte Protopop Laurențiu Cioranu împreună cu un ales sobor de preoți au întâmpinat racla cu Sfintele Moaște la monumentul eroilor din comună după care au săvârșit Slujba la vreme de secetă și Slujba Aghiasmei mici.

Preoți și credincioși, împreună, au pornit în procesiune până la biserica parohială cu hramul Adormirea Maicii Domnului, unde s-a săvârșit Taina Sfatului Maslu, iar credincioșii au fost unși cu untdelemnul sfințit și s-au închinat moaștelor celui ce a primit martiriul în ziua Praznicului Adormirii Preasfintei Născătoare de Dumnezeu.

În cuvântul de învățătură Părintele Protopop a transmis binecuvântarea Preasfințitului Părinte Vincențiu, care acordă o grijă deosebită acestei parohii și a vorbit enoriașilor despre viața și mucenicia Sfântului Voievod Constantin Brâncoveanu, precum și despre importanța păstrării dreptei credințe strămoșești.

A consemnat Preacucernicul părinte paroh Dumitru Florin

Related Posts

Sari la conținut