Atelier de împletit metanii în cadrul proiectului „Clubul de vară”

Luni, 08 august 2022, Protopopiatul Slobozia împreună cu Școala Gimnazială „Sfântul Ierarh Nicolae” Bucu și în colaborare cu Parohia Bucu, prin implicarea părintelui Daniel Hertz, a organizat o nouă activitate în cadrul proiectului educațional „Clubul de vară”.

Astfel, sub coordonarea doamnei profesor Daniela Matei și a tânărului Alin Haidade, elevii au învățat să realizeze metanii. Prin această activitate, s-a transmis copiilor că lucrul mâinilor trebuie împletit cu rugăciunea, așa cum se practică în mănăstiri, când viețuitorii lăcașurilor sfinte rostesc în special „Rugăciunea lui Iisus” în timp ce împletesc metanii, cruciulițe sau desfășoară alte treburi administrativ – gospodărești.

Prezent la activitate, părintele Ion Costache, responsabil cu catehizarea în cadrul Protopopiatului, a transmis micilor creștini să se bucure în continuare de vacanță, să participe alături de părintele la slujbele săvârșite și să încerce să îmbine rugăciunea cu munca.

Copiii au răspuns și de această dată cu bucurie chemării noastre și au mărturisit că au deprins deja tehnica explicată în timpul activității, reușind astfel să realizeze frumoase metanii atât pentru ei, cât și pentru cei dragi.

A consemnat Anastasia Pătrașcu, asistent social al Protopopiatului Slobozia

Related Posts

Sari la conținut