Beneficiarii proiectului „Clubul de vară” au participat la atelierul cu tema „Cununa grâului”

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, miercuri, 17 august 2022, Protopopiatul Slobozia în parteneriat cu Școala Gimnazială „Sfântul Ierarh Nicolae” Bucu și Muzeul Național al Agriculturii a organizat atelierul de împletit spice de grâu cu tema „Cununa grâului”, în cadrul proiectului educațional „Clubul de vară”.

Astfel, sub coordonarea doamnei muzeograf Fănica Gherghe și a doamnei profesor Daniela Matei, elevii au realizat din spice de grâu frumoase împletituri specifice zonei Bărăganului, denumite și „Barba lui Dumnezeu” care, așa cum ne învață tradiția, se țin la icoană până la primul semănat, apoi boabele din ele se pun în pământ, iar împletiturile sub brazdă. „Barba lui Dumnezeu” reprezintă o ofrandă adusă de om lui Dumnezeu pentru recolta anului și pentru a asigura sporul și apărarea semănăturilor.

De asemenea, copiii, sub îndrumarea domnului muzeograf Fideliu Rubinescu, au vizitat expozițiile „La pas prin lumea satului” și „Expoziția Absolvenților Liceului de Arte „Ionel perlea” Slobozia, 2022” din cadrul instituției.

La final, Protopopiatul Slobozia a oferit tuturor participanților produse de patiserie, cu mulțumirea că am reușit să petrecem un timp de calitate împreună, să aflăm informații noi despre tradițiile și obiceiurile noastre și să creăm obiecte inedite.

A consemnat Anastasia Pătrașcu, asistent social al Protopopiatului Slobozia

Related Posts

Sari la conținut