Pelerinaj organizat de Parohia Scânteia în zona Moldovei

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, a fost organizat un pelerinaj la Mănăstirile din zona Moldovei în perioada 23-25 august 2022 cu un grup de 20 de credincioși ai Parohiei „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” Scânteia.

În prima zi, au fost vizitate Mănăstirea Moreni, Mănăstirea Vlădiceni, Catedrala Mitropolitană din Iași, unde credincioșii participanți s-au închinat la Moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva și apoi Mănăstirea Neamț.

În cea de-a doua zi, traseul  a început cu Mănăstirea Secu, apoi a fost vizitată Mănăstirea Sihăstria Neamțului, unde credincioșii au putut ajunge și aprinde o lumânare la mormântul Părintelui Cleopa Ilie. În continuare au fost vizitate Mănăstirile Cămârzani, Buciumeni, Bogdana, Putna, unde pelerinii s-au rugat la mormântul Sfântului Voievod Ștefan cel Mare și nu în ultimul rând Mănăstirea Sihăstria Putnei.

În ultima zi a pelerinajului au fost vizitate Mănăstirea Humor, Mănăstirea Voroneț, unde a fost detaliată scena Înfricoșătoarei Judecăți de către una dintre maicile din obștea Mănăstirii. Traseul a continuat apoi cu Mănăstirea Sihastru și s-a încheiat cu vizita la Mausoleul Eroilor din Primul Război Mondial, de la Mărășești.

Credincioșii participanți s-au bucurat de frumusețea fiecărei Mănăstiri vizitate, acest pelerinaj având un folos duhovnicesc aparte pentru fiecare dintre credincioși.  Fiecare în parte a simțit binecuvântarea Domnului care ne-a învrednicit să ajungem în aceste locuri deosebite și cu siguranță fiecare creștin a reușit să își încarce sufletul cu bucurie și împlinire sufletească, dar mai ales să capete încrederea și speranța că rugăciunile lor vor fi ascultate.

A consemnat Preot Paroh Gheorghe Mirel-Mircea.

Related Posts

Sari la conținut