În data de 23 octombrie 2022, în Duminica a 23-a după Pogorârea Sfântului Duh, în Biserica Parohiei „Sfântul Nicolae” din localitatea Amara, prin Asociația Socio-Culturală ,,Sfântul Ierarh Nicolae”, s-a desfășurat activitatea: Informează-te și alege corect!.

În contextul Zilei Internaționale a Traficului de Persoane, dl Comisar Șef de Poliție Furcoi Sorin, comandant al Poliției din aceeași localitate, le-a explicat tinerilor și părinților prezenți  cum să recunoască diferitele forme ale traficului de persoane și cum să se protejeze în mediul virtual. S-au punctat printre altele pașii care trebuie urmați pentru a nu deveni o victimă a traficului de persoane, de asemenea faptul că victimele traficului de persoane pot fi victime ale violenței fizice sau sexuale, iar drepturile şi libertățile pot negate ori nerespectate. Victima traficului de persoane poate să reacționeze cu neîncredere şi chiar iritare faţă de cei care au intervenit în scoaterea ei din mediul în care se afla şi să nege chiar situaţia de abuz în care s-ar fi aflat.

În speranța că tinerii grupului de cateheză „Doar noi ? ” au primit informațiile necesare să poată alege corect în diferitele situații complexe în care viața ne pune pe fiecare dintre noi, Parohia „Sf. Nicolae” din Amara mulțumește tuturor factorilor implicați. (A consemnat Crăciun Cătălin – Profesor de Religie)

Related Posts

Sari la conținut